آیا تعارض زوجین با نوع رابطه با خانواده اصلی ارتباطی دارد؟
درمانگرانی مانند آکرمن و نگی و بوزارمنی و فریمو طی تحقیقاتی ازارتباطات زوجین متوجه شدند که گاهی تعارضات به وجود آمده بین زوجین ناشی از مسایل حل نشده در زندگی اولیه در خانواده های آنهاست.
تعارض در مکمل کردن نقشها و تعارض ناگشوده و بن بست هایی که منجر می شود به بلاگردانی های پیش داورانه در زندگی زوجین، و تا واقف نشدن به آن تداوم پیدا خواهد کرد .نقش هایی که نارسایی دارد در خانواده مشکل ایجاد میکند. هر فرد در خانواده بر کلیه اعضای خانواده اثر دارد.
فریمو ادعا می کند روابط صمیمی کنونی با همسر و فرزندان کماکان تکرار و برون ریزی مسایل خانواده های مبدا است . ناهوشیار درون روانی فرد با روابط روانی – اجتماعی پیوند دارد.
روابط اولیه با ابژه اصلی در روابط زناشویی راه پیدا می کند. درواقع فرد در رابطه با همسر با تصویر ابژه ارتباط میگیرد.
فرد طرد شده همیشه منتظر طرد شدن از ناحیه همسرش است گاهی زوجین ترسیده از دعوای والدینشان همیشه با همسرشان با ترس و دعوا زندگی می کنند.
مطالعه دانشگاه ورمونت نشان داد که درگیری در خانه می تواند بر پردازش احساسی کودکان تاثیر بگذارد و آنها را بیش از حد هوشیار، مضطرب و آسیب پذیر به تخریب تعاملات انسانی که درون تن تنزل می کند و در ادراک در تجارب روابط عاشقانه با دوستان و معلمان تاثیر بسزایی دارد.
کودکان در معرض دعوای والدین آمادگی این فضا را در زندگی آینده و مشترکشان دارند احساسات تلخ و ترس وطرد واین تصاویر وارد زندگی انها می شود.
اکرمن خانواده درمانگر روانپویشی خانواده اینگونه تعریف میکند
-خانواده را نظامی از شخصیتهای در حالت تعامل تصور کرد
-هر فرد خرده نظام متفاوتی در داخل خانواده است
-برای درک خانواده، باید به منابع مختلف در داخل خانواده است
-مانند شخصیت منحصر به فرد
– روان پویاییهای هر فرد در تطابق با نقشهای فرد
-تعهد خانواده در قبال ارزشهای انسانی
-رفتار خانواده در قبال یک واحداجتماعی
هدف
-قابلیت ارتباطی اعضای خانواده
-متعادل سازی ترازهای پرداخت بین افراد وتبادلات آنها
-توانا کردن خانواده در توافق مذکره و حفظ انصاف و مسئولیت
-ایجاد بده وبستان مناسب در نسل های خانواده
-ایجاد اعتماد و وفاداری و احساس عاطفی حقوق و انصاف
-استفاده از فرصتهای ذاتی در افراد
-دیدن محدودیتها در روابط زوجین
-ایجاد زنجیره تعاملات بین اعضای خانواده به خصوص زوجین
-درک خانواده در روابط بین فردی
-حل تعارضات ناهشیار زوجین
-کمک به بینش فردی
-تغییر در فرد تغییر در خانواده
-پذیرش مسئولیت رفتار خود فرد
– شناسایی فرد از خودش
-جلوگیری از ائتلافهایی افراد خانواده در شرایط نامناسب
-تبادل اطلاعات میان اعضای خانواده
-دقت در چگونگی انتخاب رفتار با ابژه های کنونی وشدت آن با ابژه های قبلی و اثر آن بر تعارض زوجین
رویکرد درمان درنظریه های روانپویشی سیستمی چه کار می کند؟
اکرمن درمان را روی روان پویه ها(ساختار درون روانی)و نقشهای مرتبط با خانواده انجام میدهد و آنها را شناسایی و بازبینی می کند و برآن باور تاکید دارد تکمیل نقشها در درمان صورت می گیرد تا فرد به یکپارچگی برسد او می گوید نقشهایی که افراد برای خود قائلند ونقشهایی که دیگران که ازاو انتظاردارند از عوامل مهم درمانی هستند و درمان سعی در بازآموزی آن می کند مثلا نقشهایی مانند بلاگردان خانواده، ناجی، ستمگر که این نقشها می توانند سازمان دهی و به حل مساله ختم شوند.
اسکینر درمانگر روانپویشی در نمونه های از این رویکردها به خانواده می پیوندد تا با درونی کردن اعمال آنها روابط بین فردی آنها را درک کنند درمانگر با خانواده درون فکنی و همانند سازی می کند تا از طریق رویارویی و مواجهه آنها مسائل را با موضوعات خانواده و فرد به چالش بیندازد.
او در درمان خود روابط را مانند تبادل یونی در زیست شناسی می انگارد فضاها و تبادل اطلاعات میان اعضای خانواده مخصوصا معترضین در جلسه با این منظر دیده می شود. و فضا از بسته و باز بودن اطلاعات به صورت افراطی به تعادل میرسد. حرفهای نگفته و مرزهای بسیار سست بین افراد بخصوص زوجین در جلسات ازاین نمونه هستند.
فریمو درمان را به صورت گروهی زوجین و درمان جمعی و ملاقات با خانواده مبدا طراحی میکند تا هر مشکلی که مربوط به فرد هست روی بقیه افراد انداخته نشود.
تحقیقات و پژوهش ها هم اکنون درمان های بسیار موثری در این گونه درمانها در زوجین و خانواده گزارش می دهند.
برگرفته از :
-گلدنبرگ و گلدنبرگ، خانواده درمانی
-Depression and reparation as themes in Melanie Klein’s analysis of the painter Ruth Weber University of Texas at Arlington and Arlington, Texas Ole Andkjær Olsen
Parental conflict may harm mental health of kids, affect futurA University of Vermont study found that conflict at home can affect the emotional processing of children making them over-vigilant, anxious and vulnerable to distorting human interactions that are neutral in tone.
sex and relationships Updated: Mar 28, 2018 14:09 IST Asian News International
-
Asian News International
زینب عباسی
کلمات کلیدی:خانواده درمانی روانپویشی، روابط ابژه، تکرار روابط مانند خانواده اصلی در تعارض زوجین
سلام و عرض اد ب خدمت سرکارخانم دکتر عباسی عزیز
از .مطالب ارزشمند سایت تو ن بویژه در .مورد ابژه و ذهن
آگاهی بسیار سپاسگزارم.