چه چیزی کودک را پرخاشگر میکند؟
-
مشکلات خانوادگی یا اختلاف
کودکان معمولاً به اختلافات خانوادگی رفتن به منطقه ای جدید ، بیماری جدی در خانواده و یا تنش هایی که در خانواده به وجود آمده است با جنگ طلب یا مخرب شدن به آنها واکنش نشان میدهند چنین تنش ها و تغییراتی باعث استرس فرزندان و همچنین والدین می شود. و همچنین الگوبرداری از پرخاشگری والدین میتواند باعث رشد پرخاشگری کودک شود.
-
اختلالات یادگیری
اگر کودک شما مشکلی دارد که خواندن ، نوشتن یا فهمیدن زبان گفتاری را برای او دشوار می کند ، ممکن است ناامیدی خود را از نظر جسمی تخلیه کند.
-
مشکلات عصبی
گاهی اوقات آسیب یا عدم تعادل شیمیایی در مغز منجر به یک رفتار پرخاشگرانه می شود.
-
ضربه عاطفی:
خشونت خانگی یا سو استفاده جنسی می تواند اضطراب ، ترس ، عصبانیت و افسردگی شدید ایجاد کند. کودکی که هیچ راه خروجی دیگری ندارد ممکن است این احساسات را با مشت بیان کند.
-
قرار گرفتن در معرض نمایش ها و فیلم های تلویزیونی خشن
-
اختلالات خلقی
در کودکان 2قطبی در 2طیف پرخاشگری دیده میشود.
-
روانپریشی
بچه های مبتلا به اسکیزو فرنی بی اعتماد و مشکوک میشوند
بچه های اسکیزوفرنی و 2قطبی غالبا در نوجوانی و در زمان بلوغ مشاهده تشخیص داده می شوند و در کودکی خیلی نادر هستند.
-
ناامیدی کودکانی که از نظر شناختی
(که در حال حاضر اختلال فکری نامیده می شود) یا ارتباطات (از جمله اوتیسم) مشکل دارند نیز ممکن است با پرخاشگری بروز کنند. هنگامی که کودکان با این شرایط پرخاشگر می شوند ، اغلب این کار را می کنند زیرا در مقابله با اضطراب یا ناامیدی خود مشکل دارند و نمی توانند احساسات خود را مانند دیگران بیان کنند.
کودکی که مشکلی در پرخاشگری دارد به طور معمول از این طریق رفتار می کند:
به شدت عصبانی می شود.
بسیار تحریک پذیر یا تکانشی است و در حفظ تمرکز مشکل دارد.
به راحتی ناامید می شود.
به سایر کودکان یا بزرگسالان حمله فیزیکی می کند و با آنها مبارزه می کند.
غالباً مزاحم ، بحث برانگیز ، یا عبوس است.
در مشارکت در موقعیت های اجتماعی و دوست یابی مشکل دارد
به طور مداوم با اعضای خانواده بحث و دعوا می کند و اقتدار والدین را نمی پذیرد.
دکان یا بزرگسالان حمله فیزیکی می کند و با آنها مبارزه می کند.
غالباً مزاحم ، بحث برانگیز ، یا عبوس است.
در مشارکت در موقعیت های اجتماعی و دوست یابی مشکل دارد
به طور مداوم با اعضای خانواده بحث و دعوا می کند و اقتدار والدین را نمی پذیرد.
چه کار باید بکنیم؟
با آرامش و ملایمت شرایطی را که منجر به رفتار پرخاشگرانه وی شده است مرور کنید. از او بخواهید توضیح دهد که چه چیزی باعث آن شده است.
تأكید كنید كه كنترل خود و حل تعارض مهارتهایی است كه وی برای موفقیت و موفقیت در دبیرستان و فراتر از آن به آنها نیاز دارد. اگر او به خصوص با این مشکل روبرو است ، ممکن است بخواهید هر بار که موفق به کنترل خلق و خوی خود شود ، با یک برخورد ویژه به او پاداش دهید
او را مسئولیت پذیر کنید. اگر فرزند شما به اموال شخصی خسارت وارد کرد ، وی باید این مبلغ را پرداخت کند ، چه از طریق کمک هزینه خود و چه از طریق پول اضافی که در خانه انجام می شود. این را به عنوان مجازاتی که از والدین به فرزند تحمیل می شود ، تنظیم نکنید.
زمان مناسب مداخله:
اگر پرخاشگری کودک شما فیزیکی است و برای مثال؛ در حال آسیب زدن به کودک دیگری است فورا مداخله کنید و کودک را محکم بگیرید تا آرام شود. برآوردن خواسته کودک بلافاصه منجر به بدعادتی وی میشود. سعی کنید با کودک صحبت کنید و به او بگویید تا زمانی که چنین رفتاری را نشان میدهد به خواسته اش توجهی نمی کنید.
تقویت رفتار مناسب:
کودک را برای کارهای خوبش تشویق کنید و بگذارید کودکتان بداند برای چه مسئله ای تقویت شده است. مخصوصا موقعیتهایی که انتظار میرفته است کودک رفتار پرخاشگرانه نشان دهد، ولی نکرده است.
برخورد با پرخاشگری در کودک ناراحت کننده است و صبر زیادی می طلبد. از خود مراقبت کنید تا بتوانید یک منبع ثابت و پشتیبانی برای کودک خود باشید.
واژگان کلیدی: پرخاشگری کودکان؛ خانواده ؛ مشکلات
منابع: